Drvena fasada ili žbukanje fasada?

Poboljšanje Ne samo da je izgradnja kuće, tražeći mnoge kuće, čak i sa velikim obnovu, koja fasada je idealan izbor za njihovu izgradnju. Nažalost, ne postoje uobičajene prednosti između različitih varijanti. Prednosti jedne fasade mogu biti ozbiljan nedostatak za drugu zgradu. Ovdje je pregled mogućnosti.

drveno pročelje u prednosti?

Drvena fasada može nadmašiti žbukanu fasadu na mnoge načine. Ako se koristi drvo visoke kvalitete, drvena fasada može trajati barem dugo kao fasada od gipsa. Kvaliteta drva ovisi o dovoljnom sušenju ploča i njihovom daljnjem liječenju.

  • drvena vanjska sušenje drva tipa
  • i kvaliteta zaštite drva drva
  • redovito profinjen i prirodan izgled
  • veća vrijednost nekretnine naglasiti

fasada i zaštita drva

Obnovljena fasada mora biti obnovljen i obojen u svakom slučaju, nakon nekog vremena. Međutim, mnoge vrste drveta koje su prikladne za fasadu kuće moraju se također revidirati nakon nekoliko godina. Samo cedar ili ariši ne trebaju posebnu brigu već desetljećima. Oni jednostavno uzimaju neke patine i, sa svojim srebrom sjaj, imaju tendenciju da postanu još ljepši tijekom godina, ako se ne liječi.

bojanje

U smislu boje, drvena fasada i fasada od žbuke ne rade mnogo. Dok prirodno drvo izgleda drugačije gotovo svake godine, jer optički nešto mijenja. U pogledu boje, međutim, fasade se mogu učiniti relativno slobodnima u oba slučaja. Samo mrežasta fasada vezana je za boju.

Izolacija u fasadi

Velika količina izolacije može se smjestiti u drvenu fasadu bez ikakvog očitovanja. Ako se na fasadu gipsa uvodi jaka izolacija, ovaj sustav topline obično je posve očit. Osim toga, više ne možete utjecati na vrstu dodatne toplinske izolacije na gipsanom pročelju. S drvenom fasadom, ipak imate gotovo slobodan izbor.

Savjeti i trikovi Ako ne možete odlučiti, možda ćete morati napraviti studiju kako biste vidjeli točan izgled. Trebao bi biti apsolutno siguran da drvena fasada stvarno odgovara vašoj zgradi. Naravno, to je obrnuto, jer mnoge kuće jednostavno ne izgledaju kao žbukana fasada.
Podijelite s prijateljima

Ostavite svoj komentar