ÎN Germania există numeroase acoperișuri plate

vegetat. Multe dintre ele au probleme semnificative în ceea ce privește etanșeitatea lor. O modalitate bună de a îmbunătăți etanșarea, menținând în același timp și alte avantaje, este un acoperiș plat vegetate. Cu toate acestea, există diferențe clare între abordările de ecologizare diferite. Construcția acoperișului plat are, de asemenea, un rol important. Mai jos veți găsi informații despre modul în care un acoperiș plat vegetat pot uita.

Problema cu acoperișuri plate

În anii 1970, a existat o tendință fără precedent față de construcția de acoperișuri plate. De fapt, multe dintre aceste acoperișuri plate existente ar închide astăzi, dar cele mai multe acoperișuri plate nu cunosc suficient de întreținere. materiale îmbunătățite pentru a crea, de asemenea, doar Flachdachabdichten de ajutor limitat.

remediu pentru viață scurtă a sigiliului - un

acoperiș plat vegetat Unul dintre factorii cheie este faptul că etanșarea acoperișului este întotdeauna expus la condițiile meteorologice și, prin urmare, este relativ scurtă durată. Acest lucru duce la extindere, de asemenea, la noi structuri de acoperiș plat la o cerințele de service și de întreținere masive. Cu toate acestea, se poate observa că un acoperiș plat verde contracarează acest lucru.

un acoperiș plat vegetat aduce numeroase avantaje

Printre altele, durata de viață a acoperișului de bază este extins în mod semnificativ. Acest lucru este deosebit de interesant, deoarece un acoperiș verde plat aduce multe beneficii.

 • etanșarea acoperișului este protejat și extinde durata de viață de izolare
 • sunet
 • crearea
 • unui confortabil
 • micro-climatice reduc reducerea
 • de căldură a absorbției radiației solare de unde scurte (de căldură)
 • efect ca un sistem de drenaj cu o creație
 • de stocare a apei de spațiu de locuit suplimentar cu o valoare ridicată de recuperare

importanța acoperiș plat verde va continua să crească

avantajele unui acoperiș verde este copleșitoare, într-adevăr. Numai avantajele care afectează doar condițiile structurale vorbesc de la sine. Dar acum observăm tendința care merge în mod clar de a trăi în oraș mare, acoperișul verde, o beneficii mult mai mare rol.

beneficii pentru tine si

dvs. mediu cu un acoperiș plat verde, creați o oaza de liniste si relaxare. Ei fac, de asemenea, o contribuție valoroasă de a influența climatul din oraș pozitiv. Măsurătorile au arătat că încălzirea în oraș la țară, care poate fi parțial până la 10 de grade, este redus în mod semnificativ.

Dezavantajele sunt parțial compensate de subvenții

Din acest motiv, să aibă loc în ecologizarea unui acoperiș plat, numeroase Bezuschussungen de către stat, municipalități și provincii. Acesta este un aspect care nu trebuie neglijat, pentru că un acoperiș verde aduce, de asemenea, o mulțime de dezavantaje.

 • scump mai mult sau mai puțin calcule de îngrijire a
 • de cereri
 • statice, pe structura acoperișului înainte și în timpul plantării
 • După cum s-ar putea fi în măsură să obțină aplicarea unui acoperiș verde
 • în funcție de domeniul de aplicare al ecologizarea de către

specialist autorizat Crearea unui plan de construcție autorizație de construire

adoptabila deja, este este vorba de dezavantaje economice. Beneficiile pe care le aduc un acoperiș verde atât de dominant. Cu toate acestea, există și cerințe pentru construcția acoperișului. Deci, un acoperiș cald este, în general mai potrivit pentru un acoperiș verde ca un acoperiș rece. Acoperișul rece este ventilat, în structura stratului, astfel un strat de aer a inclus. Acesta este un punct slab static.

Ecologizarea variante aici, dar suntem deja pe diferențele diferitelor acoperișuri. În conformitate cu diferite sarcina de acoperișuri plate, există, de asemenea, abordări diferite pentru un

 • acoperiș plat înierbateExtensivă verde

verde intensiv înierbate Un acoperiș plat sub formă de ecologizare extensivă

Acoperișul verde extensiv începe cu o înălțime de substrat de 5 cm si este potrivit pentru mosses, licheni și plante Sedum. În general, înălțimea substratului poate fi de până la 15 cm și este încă o ecologizare extinsă. Plantele posibile sunt mușchi, licheni, ierburi, plante semi-înalte, cum ar fi iarba.

Ecologizarea intensă

În schimb, ecologizarea intensivă începe la aproximativ 15 cm. Până la o înălțime a stratului substratului de 25 cm se vorbește despre o simplă intensificare a ecologizării. Acest lucru permite arbuști, arbuști și păduri. Deasupra (de la stratul de substrat de 25 cm) este o intensificare intensiva pe care se pot dezvolta copaci. Cu stratul crește costurile de creștere, precum și nevoile de îngrijire a acoperișurilor verzi.

Sfaturi și trucuriAveți mai întâi să mergeți la autoritatea responsabilă pentru construcții. Acolo puteți afla dacă primiți finanțare. În plus, pot fi făcute declarații cu privire la procedura de aprobare.

În nici un caz, acoperișurile verzi nu pot fi executate de către un specialist fără calcule statice. În plus, un expert în acoperiș plat ar trebui să inspecteze acoperișul și să verifice dacă este adecvat.

În funcție de starea acoperișului plat, se recomandă reabilitarea completă a hidroizolației acoperișului imediat înainte de acoperișul verde. Bineînțeles, vă oferim, de asemenea, contribuții în jurnalul casei pe [sigilarea unui acoperiș plat].

Trimiteți-vă prietenilor

Lăsați-vă comentariul