Een waterspuwer voor de downspout is praktisch en mooi

Oorspronkelijk werden waterspuwers geïnstalleerd in de goot aan gevels en funderingen te beschermen. Vandaag de dag maken ze een comeback vooral als gevolg van hun functie als een esthetisch design element. De verscheidenheid van figuren versieren tuinhuizen en woningen.

originele functie

Een gargouille van de goot in zijn eenvoudigste vorm een ​​drainagebuis, die niet is verbonden met een afvoerpijp. Vroeger werd gebruikt, het regenwater gebogen "spugen" en zo voort uit de gevel van het gebouw.

Zelfs in de oudheid was dit de gebruikelijke manier om het metselwerk van het huis te beschermen tegen vocht. Waterspuwers ook geserveerd in kerkgebouwen om kwade geesten te ontmoedigen. In de loop der jaren hebben ze hun oorspronkelijke functie veel verloren mogelijk.

waterspuwers in de moderne tijd

De afvoer van regenwater in de eerste plaats door standleidingen en kwel. Echter, de ademhaling tekens geen van zijn indrukwekkende verschijning verloren. Intussen is de meest ongewone vormen en figuren hebben de overhand en decoreren water spuiten de gevels.

natuurlijk waterspuwers zijn die nog geïntegreerd in het afvoersysteem van het dak. Geprijsd zijn ze veel goedkoper dan het dier, draak of demon cijfers.

materiaal en formulieren

Door de grote vraag naar waterspuwers voor goten vindt u een bijna onbeperkt scala aan vormen en varianten beschikbaar voor retailers.

  • geluid
  • koper zink aluminium
  • Plastic

De volgende leveranciers hebben waterspuwers in verkoop:

  • Grund-bau-haus.de, gespecialiseerd in historische versies van waterspuwers en goten.
  • Hbw-handel.de, biedt een waterspuwer met downspout om
  • Metallrinnen-speier.de biedt een enorme selectie van vuurspuwers
    Dacheinkauf.de

Een waterspuwer met downpipe gemaakt van plastic is al vanaf 23, - Euro beschikbaar voor roestvrij staal is 35 - verwachte euro, een roestvrij stalen tuit is ongeveer 50, - euro, koper Speier kost ongeveer 50, - euro. De Gargoyle in historische optiek liggen goed 100, - Euro aan zink, koper ongeveer 120 - te verwachten euro.

Tips & TricksWer rondkijken precies wie goten Gargoyle dat visueel aantrekkelijk en mislukte zijn, terwijl het voldoen aan hun eigenlijke functie vindt. Ze kunnen worden gebruikt als een vogel bescherming van de goot en zijn verkrijgbaar met een loodplaat.
Deel met vrienden

Laat je reactie achter