Et flatt tretak økonomiske strukturer tillater

En av tre flatt tak er valgt som rimelig alternativ for hage hus, carporter eller garasjer. Det er et alternativ som gir økonomiske takkonstruksjoner med store spenn og en høy grad av prefabrikasjon muligheter for hus.

Stilig flatt tak

I utgangspunktet er et flatt tak av tre som andre flate tak. Den må ha termisk isolasjon, og en flat tetningsdeksel må også påføres.

Definisjonen flat tak står for takkonstruksjoner med liten eller ingen takhøyde. Et vanntett lag skal påføres over hele takflaten. Det skilles mellom varmt og kaldt tak, blir varme tak anses uventilerte tak, er kaldt tak et ventilert tak.

Styrke og tørrhet

Ifølge forskriften må takkonstruksjoner av massivt tre ha en viss styrke. De må bare installeres tørt og har bare maksimalt trefuktighet. Dette er 15% for uventilert tak, og opptil 20% for ventilert tak.

Som allerede nevnt er takforseglingen en viktig del av treflattet. Hvis det ikke fungerer riktig, kan det danne mold på grunn av fuktigheten som kommer inn i taket.

Tre er delt inn i bruksklasser. Dette er bestemt av

  • sine fysiske egenskaper, styrke- og stivhetsegenskaper
  • egnethet for en bestemt applikasjon: tørt, vått utenfor

priser og leverandører

For en meter av konstruksjonsvirke fra gran eller furu du betaler bare 8,30 euro. Impregnert flåter koster like under 50 cent, men disse har ofte for høyt gjenværende fuktighetsinnhold.

  • bauder.de er en produsent av flate takbygninger av alle slag, også for trekonstruksjoner. -Holz-ahmerkamp.de har et stort utvalg av tømmer til flate tak i tre. U- euustoffhandel.de har konstruksjonstømmer og takbatterier i sitt sortiment.
  • Tips og triks En annen mulighet er flatt tak tre-betong-kompositt systemer. Prefabrikerte komposittdeler av tre og betong er montert på taket. Dette arbeidet skal imidlertid kun utføres av et spesialistfirma.
Del med venner

Legg igjen din kommentar